Nieuws

Fijne feestdagen

Galerie Marijke Kuiphuis wenst u fijne feestdagen en een gezond 2021.

De galerie is gesloten tot en met 9 februari 2021.

Voor het bespreken van opdrachten is de galerie op werkdagen telefonisch bereikbaar. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website.

December – welkom

Ook in december bent u van harte welkom bij Galerie Marijke Kuiphuis. Ootmarsum is weer feestelijk versierd met prachtig verlichte kerstbomen op het Kerkplein en feestelijk versierde galerieën en winkels. En daardoor stralen de pitoreske en schilderachtige straatjes warmte en gezelligheid uit.
Natuurlijk gelden in Ootmarsum ook de coronamaatregelen van 1,5 meter afstand houden en het verplicht dragen van een mondkapje in winkels en galerieen.

Het is mogelijk een afspraak te maken voor een privé bezichting van de galerie.
Op Eerste en Tweede Kerstdag is onze galerie gesloten.

Kerkplein 22 – Galerie Marijke Kuiphuis
Gasthuisstraat
Kerkplein – vijverbak met otters

Olifantenparade in Ootmarsum

Op 15 september strijkt de wereldberoemde olifantenparade (Elephant Parade) neer in Ootmarsum. Maar liefst 37 één meter vijftig hoge handbeschilderde olifanten worden in het centrum van Ootmarsum en op een aantal bijzondere plekken in Dinkelland geplaatst. Met de parade wordt aandacht gevraagd voor het redden van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. De olifanten zijn te bewonderen tot 30 oktober.

Iriserend glas

Prachtige regenboogkleuren. Iriserend glas geeft een bijzonder kleurenpalet. Door een wisselende lichtinval veranderen de kleuren. Ook de hoek van waaruit gekeken is van invloed op de kleuren. Dit geeft een iriserend glasobject een dynamische uitstraling.

© Marijke Kuiphuis wandobject van iriserend glas

Bijzondere kunst

Het thema van de kunstmarkt in Ootmarsum is dit jaar ‘Bijzondere kunst”. Kunstenaars uit binnen- en buitenland presenteren hun bijzondere kunstwerken op het gebied van schilderijen, keramiek en glas. Breng ook een bezoek aan Galerie Marijke Kuiphuis voor bijzondere glas(fushing) kunst.

Aangepaste openingstijden

Eerste en Tweede Paasdag (zondag 21 en maandag 22 april)  is Galerie Marijke Kuiphuis geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Kom naar het gezellige Ootmarsum, U bent van harte welkom.
In het paasweekend zijn er allerlei activiteiten georganiseerd zoals het paashout halen (met paard en wagen) voor het traditionele paasvuur.
U kunt ook kennismaken met het Vlöggeln waarbij De Poaskearls al zingend door de straatjes en steegjes van Ootmarsum lopen.
Kortom naast het bezoeken van de galerie is er van alles te zien en te beleven.

Op Koningsdag (zaterdag 27 april) en Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) is de galerie gesloten.

Eerste en Tweede Pinksterdag (zondag 9 en maandag 10 juni) is de galerie geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Welkom

Ook in de winter is de galerie zes dagen per week geopend.
U bent van harte welkom om nieuwe objecten te bekijken.
Onder aan de pagina staan de openingstijden

December in Ootmarsum

Vrijdagavond 30 november schittert Ootmarsum extra. Tijdens deze gezellige koopavond is het historische centrum van Ootmarsum verlicht met kaarsjes en lichtjes. Er is muziek en Galerie Marijke Kuiphuis is op deze avond geopend.

Op zaterdag 15 en zondag 16 december is er een bijzondere kerstmarkt in Ootmarsum. Op een groot aantal kraampjes kunt u het werk van kunstenaars zien en bijzondere lifestyle producten vinden. De oeroude klanken van de midwinterhoorn, koren op straat en een aantal straattheater-acts geven de kerstmarkt extra glans. En met een beetje geluk kunt u de Kerstman ontmoeten.

Vergeet bij al deze gezelligheid niet een bezoek te brengen aan Galerie Marijke Kuiphuis.

 

Kunstmarkt

In het laatste weekend van augustus wordt de kunstmarkt in Ootmarsum gehouden. Op 24, 25 en 26 augustus exposeren meer dan 200 (inter)nationale kunstenaars hun werken in het historische centrum van Ootmarsum. Het thema dit jaar is “Kunst uit het Oosten”. Hoe toepasselijk is dan ook de extra aandacht voor de glasobjecten die Marijke Kuiphuis maakt. In het kunstmagazine dat ter gelegenheid van deze kunstmarkt wordt uitgegeven is een speciaal artikel gewijd aan Galerie Marijke Kuiphuis en aan de kunstenaar zelf.
De galerie is tijdens deze dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een aantal bijzondere kunstwerken is te bezichtigen in de pagodetent van Galerie Marijke Kuiphuis op het Kerkplein.

Koningsdag gesloten

Op vrijdag 27 april 2018, Koningsdag, is Galerie Marijke Kuiphuis gesloten.

Wij wensen u een fijne dag!