Nieuws

Bijzondere kunst

Het thema van de kunstmarkt in Ootmarsum is dit jaar ‘Bijzondere kunst”. Kunstenaars uit binnen- en buitenland presenteren hun bijzondere kunstwerken op het gebied van schilderijen, keramiek en glas. Breng ook een bezoek aan Galerie Marijke Kuiphuis voor bijzondere glas(fushing) kunst.

Aangepaste openingstijden

Eerste en Tweede Paasdag (zondag 21 en maandag 22 april)  is Galerie Marijke Kuiphuis geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Kom naar het gezellige Ootmarsum, U bent van harte welkom.
In het paasweekend zijn er allerlei activiteiten georganiseerd zoals het paashout halen (met paard en wagen) voor het traditionele paasvuur.
U kunt ook kennismaken met het Vlöggeln waarbij De Poaskearls al zingend door de straatjes en steegjes van Ootmarsum lopen.
Kortom naast het bezoeken van de galerie is er van alles te zien en te beleven.

Op Koningsdag (zaterdag 27 april) en Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) is de galerie gesloten.

Eerste en Tweede Pinksterdag (zondag 9 en maandag 10 juni) is de galerie geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Welkom

Ook in de winter is de galerie zes dagen per week geopend.
U bent van harte welkom om nieuwe objecten te bekijken.
Onder aan de pagina staan de openingstijden

December in Ootmarsum

Vrijdagavond 30 november schittert Ootmarsum extra. Tijdens deze gezellige koopavond is het historische centrum van Ootmarsum verlicht met kaarsjes en lichtjes. Er is muziek en Galerie Marijke Kuiphuis is op deze avond geopend.

Op zaterdag 15 en zondag 16 december is er een bijzondere kerstmarkt in Ootmarsum. Op een groot aantal kraampjes kunt u het werk van kunstenaars zien en bijzondere lifestyle producten vinden. De oeroude klanken van de midwinterhoorn, koren op straat en een aantal straattheater-acts geven de kerstmarkt extra glans. En met een beetje geluk kunt u de Kerstman ontmoeten.

Vergeet bij al deze gezelligheid niet een bezoek te brengen aan Galerie Marijke Kuiphuis.

 

Kunstmarkt

In het laatste weekend van augustus wordt de kunstmarkt in Ootmarsum gehouden. Op 24, 25 en 26 augustus exposeren meer dan 200 (inter)nationale kunstenaars hun werken in het historische centrum van Ootmarsum. Het thema dit jaar is “Kunst uit het Oosten”. Hoe toepasselijk is dan ook de extra aandacht voor de glasobjecten die Marijke Kuiphuis maakt. In het kunstmagazine dat ter gelegenheid van deze kunstmarkt wordt uitgegeven is een speciaal artikel gewijd aan Galerie Marijke Kuiphuis en aan de kunstenaar zelf.
De galerie is tijdens deze dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een aantal bijzondere kunstwerken is te bezichtigen in de pagodetent van Galerie Marijke Kuiphuis op het Kerkplein.

Koningsdag gesloten

Op vrijdag 27 april 2018, Koningsdag, is Galerie Marijke Kuiphuis gesloten.

Wij wensen u een fijne dag!

Hollands Glorie – Ootmarsum

In de nieuwste editie van het magazine Hollands Glorie staat een sfeervolle reportage over Ootmarsum.
Daarin ruim aandacht voor kunst. Ook de glaskunst van Marijke Kuiphuis en haar mooie galerie aan het Kerkplein komen volop in beeld.

Voorjaar

Het voorjaar is weer in aantocht. Kom langs en geniet alvast van de prachtige kleurrijke werken.

Feestmaand december

In december is het extra gezellig en feestelijk in Ootmarsum.
Op zaterdag 9 en zondag 10 december is er een magische kerstmarkt met internationale straatartiesten.

Eerste en Tweede Kerstdag en op 1 januari is de galerie gesloten.

Ssst… Kunst

“Kunst…, om stil van te worden”. Dat is het thema van Kunst in Ootmarsum 2017.
In het historische centrum van Ootmarsum zijn vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus  meer dan 225 kunstenaars vertegenwoordigd uit binnen- en buitenland.
Rondom het thema “Kunst…, om stil van de worden” exposeren zij hun werken. Schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken en natuurlijk ook glaskunst.
In Galerie Marijke Kuiphuis zijn ook prachtige nieuwe objecten te bewonderen zoals dit wandobject met tulpen, een kleurige bloemenzee in XL uitvoering.
Geïnteresseerd in dit, of in één van de andere objecten? Kom dan langs bij Galerie Marijke Kuiphuis aan het Kerkplein in Ootmarsum en geniet.